:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2019   20:46

0

285

Učesnici protesta rušili ograde u centru Beograda, pa ih nosili pred Skupštinu grada

Učesnici protesta "1 od 5 miliona", predvođeni liderima SzS, postavili su ispred ulaza u Skupštinu grada ograde koje su prethodno pokupili iz Kolarčeve ulice. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je  "divljanje pristalica Boška Obradovića i njegovih pomagača Dragana Đilasa i Vuka Jeremića koji su uništili gradilište na Trgu Republike i najavio da će biti podnete prijave za naknadu štete protiv organizatora ovih huligana".

Demonstranti su zapalili baklje i uzvikivali poruke upućene predsedniku Srbije "gotov si" i zameniku gradonačelnika Beograda - "odlazi".

Zgradu Starog dvora oblepili su nalepnicama sličnog sadržaja.

Oni su promenili rutu večeras i posle govora kod Vlade Srbije pošli ka Trgu Republike, umesto ka Pink televiziji, kako je ranije najavljivano.

Glumac Branislav Lečić, u obraćanju okupljenima ispred vlade, rekao je da je odluka o ruti promenjena, jer je kod Pinka,  kako kaže, "pripremana klopka, kao i pre dva dana, kada su predstavnici opozicije u skupštini grada pokušali, kaže, da predaju zahtev za smenu zamenika gradonačelnika".

"Mogu da javno kažem i nasmejem se Željku Mitroviću i Pinku "naseo si". Nikada nismo planirali da maltretiramo ljude da šetaju satima. Pink je režirao nastup. Stavio je ozvučenje, a unutra su plaćenici, koji treba da izazovu incidente", objasnio je on.

Tvrdi i da su u zgradi Pinka i policajci u civilu.

Demonstranti uklonili ograde u Kolarčevoj

Učesnici protesta predvođeni liderima Saveza za Srbiju uklonili su ograde u Kolarčevoj ulici, kojom je ograđeno gradilište prema Trgu Republike.

"Uzmite sve što ima usput, da oslobodimo grad", čulo se preko razglasa sa kamiona.

"Sklonite Vesićeve barikade, da oslobodimo prestonicu, da pokažemo čiji je ovo glavni grad, čija je prestonica", uzvikivano je.

Boško OBradović, Dragan Đilas i Borko Stefanović su takođe uklanjali metalne pregrade, a potom su se fotografisali sa njima kao sa "trofejom".

Potom su nastavili šetnju noseći i ograde i saobraćajne znake.

Vesić: Divljanje na Trgu Republike, biće podnete prijave

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić osudio je večeras "divljanje pristalica Boška Obradovića i njegovih pomagača Dragana Đilasa i Vuka Jeremića koji su uništili gradilište na Trgu Republike i najavio da će biti podnete prijave za naknadu štete protiv organizatora ovih huligana.

"Fašista Boško Obradović i njegovi pomagači Dragan Đilas i Vuk Jeremić večeras su ponovo pokazali da je nasilje i teror njihova jedina politika. Sa nekoliko stotina huligana uništili su zaštitne ograde, uništavali mašine i lomili kocke kojima se popločava trg", rekao je Vesić.

"Procenjujemo štetu koju su ovi huligani naneli Gradu Beogradu ali već sada mogu da kažžem da su u pitanju desetine hiljada evra. Sve što su uništili je popisano i u ponedeljak će biti podnete prijave za naknadu štete protiv organizatora ovih huligana. Neće građani Beograda plaćati divljanje ovih huligana", poručio je Vesić.

Marković: Đilas mrzi Beograd

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković reagovao je na uništavanje tek rekonstruisanog Trga Republike koje su, kako je rekao, "učinili huligani predvođeni Draganom Đilasom".

"Ako se neko i pitao zašto je Đilas zadužio i uništavao Beograd dok je bio gradonačelnik, večeras smo dobili odgovor. Taj lopov i tajkun jednostavno mrzi Beograd. Uništavati tek završene radove na Trgu Republike", istakao je Marković.

Prema njegovim rečima, lomiti kocke, rušiti zaštitne ograde i uništavati mašine mogu samo ljudi koji mrze grad, te dodaje da je Đilas večeras nastavio uništavanje Beograda koje je započeo dok je bio gradonačelnik kada je zadužio grad za 1.2 milijarde evra.

"Večeras su sa Đilasom Beograd uništavali Aleksandar Bjelić bivši gradski menadžer koji odgovara pred Specijalnim sudom za krađu od šest miliona evra zbog krađe na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra i Branko Miljuš, bivši direktor Đilasove i Miškovićeve firme. Vreme je da država konačno stane na put ovim nasilnicima", zaključio je Markovć.

Anđelković: Direktor Štrabaga kaže da ovo nije doživeo

Direktorka Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda Dušica Anđelković izjavila je da se ono što se dogodilo na Trgu republike nije desilo za skoro 50 godina, koliko postoji ta Direkcija.

"Nikada niko nije sprečavao radove, uništavao mašine, lomio kocke, kao što su večeras radili ovi huligani i fašisti. Žalosno je što se među njima nalazi bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, a to samo pokazuje koliko mrzi Beograd", istakla je Anđelković.

Procenjujemo štetu koju su huligani napravili, dodaje ona, i kaže da je, prema prvim procenama, reč o nekoliko desetina hiljada evra.

Anđelković podseća da radove na Trgu Republike izvodi renomirana austrijska kompanija Štrabag.

"Malopre mi je direktor rekao da oni rade u mnogim zemljama sveta, ali da nikada nisu doživeli ovakvo huliganstvo. Nadam se da ćemo moći da objasnimo našim austrijskim partnerima ovo huliganstvo", zaključila je Anđelković.

Izvor: Танјуг

protest1 od 5 milionaSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva