:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 20, 2019   9:50

0

234

Uhapšen podoficir u vezi sa kokainom na brodu “Jadran”

Podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović uhapšen je zbog sumnje da je znao za nameru, za sada neidentifikovanih osoba, da krijumčare kokain, koji je crnogorska vojna policija zapenila juče na školskom brodu “Jadran” u Tivtu, piše "Pobjeda".

Crnogorska vojna policija zapenila je juče na školskom brodu "Jadran" u Tivtu oko 50 kilograma kokaina. Droga je otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane pre isplovljavanja "Jadrana" na koji je juče trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat- Istanbul- Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Osimkokaina, na brodu je zaplenjeno više komada oružja u ilegalnom posedu. Slučaj je preuzelo Specijalno policijsko odeljenje, koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka da je član vojne mornarice bio, kako se osnovano sumnja, u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina, prenosi RTCG .

Istragom će biti utvrđeno ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain. Detaljnom istragom biće utvrđeno gde je utovarena droga i kome je trebalo da bude isporučena.

Obavljen je detaljan pretres sa svih pozicija, a ključno za istragu je da dođu do logističara kako bi otkrili gde je trebalo da bude krajnja destinacija.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenika Odeljenja za vojno-obaveštajne i bezbednosne poslove došli do saznanja da određene kriminalne grupe imaju nameru da iskoriste krstarenje školskog broda "Jadran" za sprovođenje kriminalnih aktivnosti.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovodili su mere i radnje radi otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog dela.

Ronioci Pomorskog odreda Mornarice ronili su ispod "Jadrana", kako bi pregledali podvodni deo trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge.

Tokom dana koordiniranje istražnim radnjama na brodu preuzeo je zamenik specijalnog državnog tužioca Saša Čađenović.

Izvor: RTS

Crna GoraKrijumčarenje kokaina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva