:

:

TV Most

clock

Februar 15, 2019   16:45

0

182

Uhapšen zbog sumnji da je pretio novinarki EuroBlica

Banjalučka policija uhapsila je Miletu Pavlovića (36) iz Banjaluke zbog sumnje da je pretio novinarki EuroBlica, potvrđeno je za portal Srpskainfo.

„Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka lišili su slobode M.P, osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti novinarke banjalučkog dnevnog lista“, izjavila je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka.

Dodala je da će nakon kompletiranja predmeta izveštaj protiv Pavlovića biti dostavljen banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu.

Policija je pokrenula istragu nakon prijave da je novinarka EuroBlica i portala Srpskainfo Milkica Milojević primila uznemirujuće pretnje.

Novinarka Milkica Milojević izjavila je ranije da su pretnje pre svega napad na redakciju EuroBlica i Srpskainfo i celu novinarsku profesiju.

„Ne smatram se ugroženom, ali ne smemo pristati da pređemo preko ovakvih pretnji, jer mi radimo u interesu javnosti. Stvorena je atmosfera u kojoj se potenciraju napadi na novinare i moramo reći da tako nešto nije normalno“, rekla je ona.

Pretnje su se odnosile na tekst objavljen u EuroBlicu o sudskom postupku koji se vodi protiv Bojana Budiše, radnika Fonda PIO optuženog za omogućavanje uživanja droga.

Nekoliko časova nakon uznemirujućeg poziva u redakciju EuroBlica došao je izvesni Mileta P, a koji se u optužnici banjalučkog tužilaštva navodi kao osoba kojoj je optuženi Budiša omogućio uživanje marihuane.

Na pitanje novinara ko je pozvao redakciju i pretio novinarki, pomenuti Mileta P. je odgovorio: “Moj brat”.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, za ugrožavanje sigurnosti može se izreći maksimalna kazna do dve godine zatvora.

Izvor: Танјуг

hapšenjepretnjanovinarki

Hronika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva