:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 17, 2019   10:52

0

256

Upad u RTS ogolio nedemokratsko lice tzv. lidera opozicije

Sinoćnji upad lidera SZS i pokreta "Jedan od 5 miliona" u zgradu RTS, pokušaj nasilnog zauzimanja Javnog servisa i napad na novinare i zaposlene ogolio je nedemokratsku prirodu i nasilne planove samoproglašenih lidera opozicije, izavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović. 

"Nasilje kao zamena za argumente i nespremnost na demokratsku utakmicu pokazuje istinske namere ove grupe tzv. predvodnika ideološki razjedinjene opozicije ali koju očigledno ujedinjuje to što ne razumeju i ne priželjkuju demokratsku i respektabilno osnaženu Srbiju, što su spremni da temeljne demokratske vrednosti i međunarodnu poziciju Srbije u osetljivom trenutku urušavaju zarad partikularnih interesa", istakla je Joksimovićeva.

To se događa nakon decenijskog perioda urušavanja Srbije u kome su opozicioni lideri aktivno učestvovali, ukazala je ona i dodala da je Srbija počela da, uz prednjačeću ulogu predsednika Vučića, dobija obrise ozbiljne države koja se ekonomski stabilizuje, koja reformski napreduje, koja proizvodi stabilnost na unutrašnjem i međunarodnom planu, i koja je danas ugledna, aktivno sarađujuća i odgovorna evropska država. 

Oni koji su doneli odluku da unose haos, nemir i nedemokratsko nasilje nad institucijama i građanima i to u okolnostima pojačane potrebe stabilnosti i zajedničke unutrašnje snage naše zemlje u odnosu na izazove koji se postavljaju pred Srbiju, obelodanili su sopstvenu ulogu, naglasila je Joksimovićeva.

"Uverena sam da građani Srbije većinski i zrelo, imajući iskustva iz prošlosti, prevashodno cene i očekuju od političkih elita mir, prosperitet i bolju evropsku budućnost Srbije. Očekujem da će nadležni organi postupiti u skladu sa ovlašćenjima i zaštititi demokratske vrednosti u našoj zemlji", zaključila je ministarka Joksimović.

Izvor: T a n j u g

RTSdemonstrantiopozicijaSzS1 od 5 milionaJoksimović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva