:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 19, 2019   17:34

0

286

Užičanka za Srbe sa KiM spremila poklon - ikonu

Jedna Užičanka, koja je među prvima stigla na skup ispred Doma Narodne skupštine, umesto transparenta ili zastave Srbije ponela je odštampanu ikonu Pokrov Presvete Bogorodice, koji će, kako kaže, posle mitinga pokloniti Srbima sa Kosova i Metohije koji su pešice stigli u Beograd da bi podržali predsednika Srbije.

Užičanka, koja nije želela da kaže svoje ime i da se eksponira, rekla je da je dirnuta podvigom 27 mladića sa KiM i da je poželela da im na simboličan način oda priznanje.

"Zaplakala sam kada sam čula da su krenuli pešice za Beograd. Zato sam im spremila reprodukciju ove ikone sa stihovima iz pesme iz manastira Pokrov Presvete Bogorodice", rekla je ona i dodala da očekuje da će joj se grupa mladića uskoro pridružiti na skupu ispred Skupštine.

Građani iz svih delova Srbije, ali i regiona, stižu na miting koji je počeo koncertom Ace Lukasa, a među prvima organizovano su došli građani Vranjske banje, Užica, Trebinja, Kumanova.

Okupljeni nose srpske trobojke i transparente "Aco, Trebinje te voli", "Knić uz Vučića", "Hercegovina za Srbiju i Vučića", "Republika Srpska uz Vučića", "Vučiću, Dinamo i celo Vranje je uz Vas".

Kako javlja izveštač T a n j u g a, kroz Ulicu kneza Miloša i Bulevaru kralja Aleksandra veliki broj građana se uputio ka Narodnoj skupštini gde će u 18 sati obratiti prrdsednik Srbije Aleksandar Vučić i ostali govornici...

Iznad Skupstine Srbije nadleće policijski helikopter.

Izvor: T a n j u g

Srbi sa KiM27 mladićaVučićUžičankaikonamitingBeograd
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva