:

:

TV Most

clock

Februar 20, 2019   16:20

0

74

Velika Britanija oduzela državljanstvo Šamimi Begum

Odluke o oduzimanju britanskog državljanstva zasnovane su na dokazima i ne donose se olako, izjavio je portparol premijerke Velike Britanije Tereze Mej, nakon što je ta zemlja oduzela državljanstvo tinejdžerki koja se priključila Islamskoj državi u Siriji.

"Sve odluke za oduzimanje državljanstva pojedincima zasnovane su na raspoloživim dokazima i one nisu donete olako", rekao je portparol Tereze Mej.

On je, ipak, odbio da konkretno prokomentariše slučaj 19-ogodišnje Šamime Begum, koja je sa 15 godina pobegla iz Londona da bi se priključila Islamskoj državi u Siriji. Kako je Rojters ranije objavio, pozivajući se na pismo upućeno porodici Begum, 19-ogodišnjoj tinejdžerki je ukinuto državljanstvo Velike Britanije.

Begum, koja je u međuvremenu rodila sina, otkrivena je u jednom izbegličkom kampu u Siriji početkom ovog meseca, a izjavila je da želi da se vrati u Britaniju. Advokat porodice Begum rekao je da je porodica veoma razočarana tim potezom kao i da će razmotriti pravne načine da ospori tu odluku. Britanski Skaj njuz preneo je da njeno državljanstvo može da se ukine jer je ona istovremeno i državljanka Bangladeša. Begum je jedna od tri tinejdžerke koje su u februaru 2015. godine napustile London da bi se priključile Islamskoj državi.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva