:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2019   16:34

0

101

Veselji zahteva od lidera više kordinacije

Politički i institucioni lideri u Prištini podržali su platformu tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, a Koha piše da je predsednik parlamenta i lider najuticajnije vladajuće DPK, Kadri Veselji, kritikovao tom prilikom individualan pristup i zahtevao više koordinacije tokom donošenja odluka od interesa za Kosovo.

Prištinski dnevnik navodi da je Veselji na tom sastanku iza zatvorenih vrata bio veoma oštar, te da se njegova kritika očito odnosila na neslaganje i različite izjave predsednika i premijera privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, u vezi sa suspenzijom taksi na robu iz Srbije i BiH.

Veselji je, navodi se, pokušao da zaustavi pristrasnost naglasivši da je saradnj neohodna posebno u ovoj fazi kroz koju Priština prolazi.

Na sastanku su osim Veseljija, Tačija i Haradinaja, bili kopredsedavajući tima za nastavak dijaloga Fatmir Limaj i Špend Ahmeti, kao i Enver Hodžaj, Bedžet Pacoli i Dardan Gaši.

Oni su prihvatili platformu koju je pripremio prištinski tim za nastavak dijaloga, a koji bi, kako je najavljeno, skupštini trebalo da bude upućena u petak.

Izvor: Танјуг

VeseljiKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva