:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 18, 2019   8:19

0

225

Vesić: Tužba za naknadu štete protiv organizatora protesta

Gradske službe i javna preduzeća popisuju štetu koja je naneta javnoj infrastrukturi lepljenjem nalepnica na saobraćajnim znakovima, semaforima, turističkim totemima kao i na fasadama, uništavanjem tabli za parkiranje, rušenjem zaštitnih ograda kako poslednja dva dana tako i nekoliko nedelja unazad, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i najavljuje tužbe protiv organizatora protesta.

Goran Vesić kaže da je obaveza Grada Beograda da "popravi i očisti sve što ovi huligani unište".

Prema njegovim rečima čišćenje i popravka koštaju i plaćaju se iz budžeta.

"Nije normalno da svi građani Beograda plaćaju popravku onoga što unište Boško Obradović, Dragan Đilas ili Jelena Anasonović. Zato će Grad Beograd sve troškove koje je imao da popravi i očisti ono što su ovi huligani uništili lepo da fakturiše njima, pa da oni plate štetu koju su napravili", rekao je Vesić.

Gradsko javno pravobranilaštvo podneće tužbe za naknadu štete protiv lica koja su se u skladu sa zakonom deklarisala kao organizatori protesta, navodi Vesić.

"Prema zakonu, zvanični organizatori javnog skupa odgovaraju za štetu koja nastane tokom održavanja tog događaja, tako da će Đilasova marioneta Anasonović zajedno s drugim organizatorima lepo da plati štetu koja je nastala tokom održavanja protesta koji je formalno organizovala. To je pošteno, mada bi bilo fer da svu štetu plati pravi organizator svih protesta i nereda u Beogradu Dragan Đilas", poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je dodao da ta tužba nema nikave veze s pravom građana da protestuju, mirno i u skladu sa zakonom.

"To što je Srbija omogućila svakome da protestuje ne daje onima koji organizuju proteste pravo da uništavaju javnu imovinu koja pripada svim građanima, pa i njima", zaključio je Vesić.

Izvor: RTS

Goran Vesić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva