:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 18, 2018   22:50

0

145

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo predistražni postupak protiv Srdjana Noga

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je predistražni postupak povodom pretnji koje je poslanik Dveri Srdjan Nogo uputio predsedniku i premijerki Srbije Aleksandru Vučiću i Ani Brnabić, prenosi list Politika u izdanju od petka.

Kako navodi list, Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je policiji zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom pretnji Noga.

Poslanik Dveri Srdjan Nogo u jednoj emisiji na kanalu Jutjub (You tube) kazao je da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić "treba da budu obešeni na Terazijama" ako je istina da je predsednica Vlade "već potpisala Dablinski sporazum sa EU" po kome kako je rekao, "Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata".

Premijerka Srbije Ana Brnabić negirala je da je Srbija potpisala Dablinski sporazum o prihvatanju migranata koji nemaju osnova da ostanu u Evropskoj uniji i dodala da tako nešto i nije moguće.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da nema problem s tim da neko njemu preti, ali da ne može da dozvoli da neko kaže da će vešati žene i ocenio da je sramota da niko, "pa čak ni oni čija je to dužnost iz raznih tela za ravnopravnost", nije zaštitio premijerku Brnabić od uvreda i pretnji.

Izjavu Noga osudili su lider pokreta Dveri Boško Obradović i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas koji su rekli da to nije politika tog pokreta i tog saveza.

Druge stranke, ministri i zvaničnici takodje su osudili tu izjavu.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva