:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 21, 2019   21:10

0

184

Vladimiru Tabaševiću uručena NIN-ova nagrada

Piscu Vladimiru Tabaševiću večeras je uručena književna nagrada nedeljnika NIN za roman "Zabluda svetog Sebastijana", u kome glavni junak prebira po sećanjima i suočava se sa ratnim iskustvom iz devedesetih godina sa prostora bivše Jugoslavije.

Tabašević je, po uručenju priznanja u zgradi Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, rekao da mu je jedan od književnih uzora bio Miloš Crnjanski. Napomenuvši da potiče iz Mostara i da dolazi iz porodice mešovitog etničkog porekla, Tabašević je istakao da će nastaviti da u književnom radu ispituje jezik na kome je rastao i da se bavi njegovim posebnostima.

Odlomke iz nagrađenog romana "Zabluda svetog Sebastijana" čitao je glumac Tihomir Stanić, a nagradu je Tabaševiću uručio predsednik žirija Zoran Paunović.

NIN-ova nagrada „Ličnost godine” ove godine je uručena Vladimiru Manigodi, vlasniku „Kontrast izdavaštva”, koji je priredio knjigu humanitarnog karaktera više nego simboličnog naslova „Dostojno jest”.

Knjiga je nastala u saradnji s organizacijom BELhospice, koja se bavi negom i zbrinjavanjem terminalno bolesnih onkoloških pacijenata.

Sav prohod od prodaje knjige Manigoda je donirao ovoj humanitarnoj organizaciji.

Izvor: RTS, Tanjug

NINNagradaVladimir Tabašević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva