:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 18, 2018   11:19

0

179

Vučić: Da "vešate i silujete" nećete moći, jer neće vas narod

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na uvrede i pretnje na njegov, i posebno na račun premijerke Ane Brnabić, nisu reagovali oni čija je to bila dužnost. Onima koji su uputili preteće poruke poručio je da neće moći da "vešaju i siluju", jer, kako kaže, postoji jedan prost razlog koji ih ometa – neće ih narod.

Aleksandar Vučić je odgovorio na pretnje koje je izneo poslanik Dveri Srđan Nogo u emisiji na Jutjubu. Navodi da neće moći da ih sprovede jer neće doći na vlast.

"Čisto da čistije ne može da bude. Kada budu izbori, videćemo da li će ih narod hteti", rekao je Vučić novinarima.

Poslanik Dveri Srđan Nogo rekao je juče da Vučića i Brnabićevu treba obesiti zbog mogućeg priliva migranata, a ranije je jedan od članova Saveza za Srbiju Željko Veselinović govorio o tome da bi premijerku trebalo "zatvoriti sa Afroamerikancem".

Vučić kaže da je navikao na takve izjave, ali dodaje da ne može da dozvoli da govore da će da "vešaju" Anu Brnabić.

Naveo je da neki ne žele da je zaštite, jer "nije lojalna nekim drugim ljudima i drugim zemljama, već svojoj vladi i svojoj zemlji".

"Sramota je da je niko nije zaštitio, čak ni oni čija je dužnost bila, koji vode tela za ravnopravnost. Nisu reagovali kada su Ani Brnabić pretili silovanjem", rekao je Vučić.

Primetio je da oni koji bi da vladaju zemljom promovišu "silovanje i vešanje" pošto nemaju politiku.

"Naš obračun sa njima mora da bude još ozbiljnija i marljivija politika vlade", rekao je Vučić.

Kaže da šef koalicije Saveza za Srbiju, uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću preti zatvorom tri godine, i upitao šta bi se desilo da je on tužio nekog od novinara kada su govorili razne neistine i uvrede.

"Svi ćute. Normalno je da tražite tri godine zatvora, jer 'ko si ti da kritikuješ njegovo veličanstvo' i pitaš odakle ti pet miliona evra na računu?", rekao je Vučić, te dodao da su pojedini sa RTS-a "išli da plaču kod Jeremića kada je Milenko Jovanov izdao saopštenje, a da niko nije išao da plače u redakciju Informera".

Kako ocenjuje, to je nagomilano licemerje u kojima se dželati predstavljaju kao žrtve.

"Malo bi da siluju, pa malo da vešaju. Ajde ostavite Anu na miru. Ostavite tu ženu malo na miru. Ostavite novinare da rade svoj posao, odgovorite na pitanje, a ne da su najbolji oni koji ne smeju da pitaju", poručio je Vučić.

Što ne smete da pitate Jeremića odakle mu pet miliona evra na računu, ili odakle Đilasu 25 miliona evra koje je zaradio od 2007. do 2012. godine, pitao je Vučić.

Kaže da kod njega na konferencije za medije dolaze svi novinari, a ne samo "kao kod njih, oni koji slušaju i služe".

"To je ta vrsta licemerja sa kojom se suočavamo", podvukao je Vučić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva