:

:

TV Most

Foto: (arhiva)

clock

Novembar 09, 2018   17:32

0

68

Vučić i Borisov o poseti Putina Srbiji u januaru 2019.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednik Vlade Ruske Federacije Jurij Borisov razgovarali su o pripremama za posetu predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji u januaru sledeće godine.

Predsednik Vučić istakao je da postoji pomak u oblastima železničke infrastrukture, energetike i vojnotehničke saradnje.  Rekao je da je izuzetno zadovoljan dosadašnjom realizacijom zajedničkih projekata i naglasio da je Turski tok od velikog značaja za Srbiju.

Potpredsednik Borisov zahvalio je na prijemu sa srpske strane i istakao da su trgovinski i politički odnosi na visokom nivou.

Predsednik  Srbije Aleksandar Vučić istakao je da postoji jak potencijal za razvoj poljoprivredne proizvodnje i da je uveren da će biti sve više proizvoda koji će moći da se plasiraju na rusko tržište. Takođe, on je istakao da je Srbija spremna da pomogne da se formiraju zajedničke srpsko-ruskie proizvodne kompanije, posebno u oblasti mašinske industrije.

Sagovornici su razgovarali o nizu dokumenata koji će biti potpisani tokom posete predsednika Putina Srbiji i koji će dodatno pospešiti međusobnu saradnju.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva