:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Novembar 21, 2018   11:11

0

53

Vučić sa ambasadorom Katara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Države Katar šeika Mubaraka bin Fahada Džasima Mohameda Al-Tanija, koji mu je čestitao na spoljnopolitičkim uspesima i požalio na tretman njegove zemlje u pojedinim srpskim medijima.

Predsednik Vučić je rekao da se ne meša u rad medija, ali da moli sve ljude u javnom životu Srbije da se s poštovanjem odnose prema svim državama članicama Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju Pres službe Predsdnika.

Vučić i Al Tani su se saglasili da postoji istinska namera da se unapredi trenutno skromna saradnja naših dveju zemalja.

Dvojica sagovornika su istakli da je primetno da se uspostavljaju kontakti na različitim nivoima, kako bi se bolje koristile postojeće mogućnosti u više oblasti.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, ambasador Al Tani je Vučiću čestitao na spoljnopolitičkim uspesima Srbije.

Vučić je rekao da Srbija s pažnjom prati razvoj situacije u regionu Zaliva i poželeo stanovnicima tog regiona da kroz pregovore bude nađeno rešenje, koje će im doneti mir i stabilnost.

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Lesota

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Lesoto, Lesega Makgotijem, prvim zvaničnikom te zemlje koji posećuje našu zemlju posle više od četrdeset godina.

Vučić je zahvalio ministru Makgotiju na podršci Lesota teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, koja se videla i prilikom jučerašnjeg glasanja protiv prijema tzv. Kosova u Interpol.

Ministar Makgoti je predsedniku Vučiću preneo pozdrave kralja Letsija Trećeg, koji pokazuje veliki interes za pitanje Kosova i Metohije i koji lično ohrabruje dijalog, kao i poštovanje odluka Ujedinjenih nacija.

Dvojica sagovornika su razmotrili moguće oblasti saradnje Srbije i Lesota u skladu sa prioritetima obeju zemalja, te je ustanovljeno da najveće mogućnosti postoje u poljoprivredi, rudarstvu i turizmu, kao i u oblasti odbrane i vojno-tehničke saradnje.

Kad je reč o saradnji u oblasti obrazovanja, predsednik Vučić je izrazio spremnost Srbije da za studente iz Lesota obezbedi stipendije za školovanje u našoj zemlji u okviru programa „Srbija i svet“, saopštila je Pres služba Predsednika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva