:

:

TV Most

Foto: Tanjug/AP Photo/Craig Ruttle

clock

Decembar 19, 2018   8:39

0

156

Vučić za VOA: Zadovoljan sam rezultatima sednice SB o KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć za Glas Amerike (VOA) da je zadovoljan rezultatima sednice Saveta bezbednosti UN, jer je Srbija imala priliku da na otvorenoj sednici upozna međunarodnu javnost sa situacijom na Kosovu i Metohiji posle uvođenja taksi na srpsku robu i odluke o transformaciji bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage.

Pokazali smo onima koji se zalažu za kosovsku nezavisnost šta su stvorili, dodao je predsednik Vučić.

On je prisutne na sednici Saveta bezbednosti u ponedeljak obavestio o tome da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma, dok, kako je rekao, „Priština nije ispunila ništa“.

Kako podseća Glas Amerike, obavestio ih je i o svakodnevnim napadima na Srbe, o hapšenju direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i delovanju UNMIK-a na Kosovu, imajući u vidu da je političko-bezbednosna situacija na Kosovu i dalje nestabilna.

Predsednik Vučić sastao se posle sednice SB UN i sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom, s kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu.

Izvor: Танјуг

VučićKiMSB UN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva