:

:

TV Most

Foto: TV Most/Tatjana Lubarda

clock

Februar 18, 2018   12:05

0

179

Vučić: Budite bolji od moje i prethodnih generacija


Predsednik Srbije je u razgovoru poručio studentima da su oni budućnost Srbije i da država ulaže dosta novca u Univerzitet u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici. 


"Molim vas da, osim tetošenja i dodvoravanja, koje ćete da čujete od političara, budete dovoljno ozbiljni i odgovorni, jer broj godina nije po sebi kvalitet, već vaša marljivost, posvećenost, odgovornost, delovanje i rad u budućnosti, jesu ono što će da vas razlikuje i čini većim i boljim od moje, i starijih generacija, koji nismo uspeli da uredimo odnose Srba i Albanaca", rekao je Vučić.


"Možda za to još ima nade, ali nije lako", primetio je predsednik i zahvalio studentima što vole i poštuju Srbiju.


Pozvao ih je da mu iznesu ideje kako kao država možemo još da pomognemo mladima i za još odgovorniji pristup države rešenju problema na Kosovu i Metohiji i istakao da je spreman da ih čuje.


Poželevši im dobrodošlicu u Beogradu, predsednik se interesovao šta im se najviše svidelo od institucija koje su obišli u glavnom gradu.


Izdvojili su Vojno-tehnički instistut, što je posebno obradovalo predsednika, kao i Muzej automobila i Muzej Srpske pravoslavne crkve.


Vučić je rekao da je Vojno-tehnički institut ponos srpske vojske i veoma važna ustanova i ukazao da sve što se vidi od oružja i oruđa mora da prođe kroz tu ustanovu.


"Sva naša pamet i znanje ide kroz Vojno-tehnički institut. Nažalost, ne možemo inženjerima i stručnjacima da damo dobre i velike plate kakve zaslužuju, ali ćemo na tome raditi", najavio je Vučić.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva