:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Januar 16, 2019   14:41

0

227

Vulin sa komandantom KFOR-a

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa komandantom KFOR-a general-majorom Lorencom D'Adariom.

Ministar Vulin naglasio je da je za Republiku Srbiju formiranje tzv. "vojske Kosova" neprihvatljivo, te da je KFOR jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, a srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti, istakao je ministar Vulin.

General D,Adario tokom današnjeg susreta naglasio je da poštuje poziciju Vlade Republike Srbije i uzdržano ponašanje tokom incidentnih situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vulin je zahvalio komandantu KFOR-a za očuvanje mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, izrazivši očekivanje da će se održati dobar nivo saradnje između Vojske Srbije i KFOR-a.

Ministar odbrane je zatražio da KFOR ostane u punom kapacitetu i da ne dođe do brojčanog smanjivanja misije, dodajući da odluka o smanjivanju snaga KFOR-a treba da zavisi od stalne procene razvoja situacije na političkom i vojnom planu i bezbednosnih indikatora stanja, a ne na osnovu definisanih datuma.

Izvor: RTV

KFORVulinKiMBSK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva