:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2019   15:29

0

310

Vulin sa šeikom Bin Zajedom: Poštovanje i podrška Srbiji

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi na međunarodnom sajmu naoružanja "IDEX 2019" u Abu Dabiju, razgovarao je sa šeikom Muhamedom Bin Zajedom koji je poručio da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku.

 

"Poštovanje koje je u Abu Dabiju ukazano Srbiji rezultat je prijateljstva predsednika Vučića i šeika Bin Zajeda i otvorilo nam je mnoga vrata u Abu Dabiju. Šeik je poručio da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku", izjavio je Vulin.

Naveo je i da je čitav svet danas na sajmu naoružanja u Abu Dabiju, predstavnici svih velikih sila, velikih kompanija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Svi oni koji imaju šta da ponude ili kupe kada je kopnena vojska u pitanju nalaze se ovde. Zato je za nas velika čast što je šeik Mohamed bin Zajed otpočeo zvanični deo sastanaka sa ministrima upravo sa Srbijom. Srbija nije najveća zemlja danas na sajmu, ali je očigledno zaslužila poštovanje", rekao je Vulin.

Ukazao je da je lično prijateljstvo koje je predsednik Vučić stvorio sa šeikom Bin Zajedom pokazalo da Srbija može da se osloni na svoje prijatelje i otvorilo nam je mnoga vrata u Abu Dabiju. Vulin je istakao da poštovanje koje se ovde ukazalo Srbiji, jeste poštovanje dva velika svetska lidera koji se razumeju i čije zemlje mogu i već i sad veoma dobro sarađuju.

"Šeik Bin Zajed je uputio ličnu poruku predsedniku Vučiću, ali i istakao da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku kad god i gde god je potrebno. On jeste naš prijatelj i Abu Dabi jeste emirat koji vodi računa o interesima Srbije. Još jednom je pokazao da nam je zaista veliki prijatelj", poručio je Vulin.

Međunarodni sajam Naoružanja "IDEX 2019", koji se održava svake druge godine pod pokroviteljstvom šeika Muhameda Bin Zajeda, svečano je otvoren danas. Predstavlja jedinu izložbu u regionu Bliskog istoka i Severne Afrike na kojoj se predstavljaju najsavremenije tehnologije namenjene svim vidovima oružanih snaga.

Zbog svog regionalnog značaja, IDEX privlači visoke državne zvaničnike, predstavnike odbrambene industrije i oružanih snaga koji su potencijalni korisnici sredstava NVO. Na ovogodišnjem sajmu učestvuje oko 1.300 izlagača iz više od 60 zemalja. Kao i prethodnih godina i na ovom sajmu srpska odbrambena industrija i "Jugoimport SDPR" su na impozantnom štandu predstavili savremena dostignuća u oblasti naoružanja.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

abu dabisajam naoružanjavulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva