:

:

TV Most

clock

April 24, 2019   20:05

0

154

Vulin: Srbija nikada neće biti članica nijednog vojnog saveza

U Moskvi se održava osma međunarodna bezbednosna konferencija na kojoj učestvuju ministri odbrane iz 35 zemalja, a među njima i srpski ministar Aleksandar Vulin, koji je poručio da Srbija nikada neće postati članica nijednog vojnog saveza, makar bila poslednja zemlja i Evropi van NATO-a.

Šta bi moglo da sruši arhitekturu globalne bezbednosti i kako izgraditi život u ratom razorenoj Siriji? To su bile glavne teme bezbednosne konferencije u Moskvi. Domaćin poručuje da NATO izmišlja kada kaže da je glavna pretnja Rusija.

"Oni su sami izmislili rusku pretnju i sami u nju poverovali. Potezi koje NATO preduzima povećanjem aktivnosti i širenjem infrastrukture u blizini ruskih granica, vode do rasta tenzija i potrebe da Rusija na njih reaguje", rekao je ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vuli kaže da je najveća opasnost u našem regionu pokušaj stvaranja Velike Albanije. Podseća i na bombardovanje 1999. godine.

"Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić se oporavila, ali međunarodno pravo nije. Srbija je živa, ali međunarodno pravo je i dalje mrtvo. Srbija je izabrala da bude vojno neutralna zemlja i da nikada neće biti članica nijednog vojnog saveza, makar bila poslednja zemlja u Evropi koja neće biti članica NATO-a", rekao je Vulin.

Na odvojenom sastanku Vulin i Šojgu konstatovali su da se svi dogovori koji se tiču vojnotehničke saradnje sprovode po planu.

"Odnosi Srbije i Rusije, odnosno ministarstava odbrane su na najvišem istorijskom nivou Nikada ranije nismo sarađivali tako iskreno i tako plodno. Pozvani smo da učestvujemo na jubilarnoj paradi 2020. godine, povodom pobede nad nacizmom", kaže Vulin.

Prvi čovek ruske odbrane potvrdio je i da će Srbiju posetiti tokom ove godine.

Izvor: Танјуг

Vulinvojni sveziMoskva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva