:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2019   15:31

0

188

Za utapanje dva dečaka u Srebrnom jezeru godinu dana kućnog zatvora

Zbog utapanja dva brata u Srebrnom jezeru 11. septembra 2016. godine Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića, Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio direktora i trenera osnovne škole "Karađorđe" iz Rače, Zorana Jovanovića i Miloša Gajića, na po godinu dana kućnog zatvora, prenele su Novosti.

Vlasnike pedaline, koju su braća iznajmila pre utapanja Milanku i Dragana Stankovića iz Niša Apelacioni sud u Kragujevcu pravosnažno je osudio na po dve godine zatvora.

Ovom presudom, nakon žalbe Osnovnog tužilaštva u Velikom Gradištu, vlasnicima pedaline je potvrđena kazna iz prvostepene presude.

Direktoru i treneru presuda je preinačena pa im je sa uslovne kazne zatvora od po godinu dana, izrečen kućni zatvor.

Osuđeni su za teško delo protiv opšte bezbednosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora, podsećaju Novosti.

Braca Stefan i Nikola utopila su se 11. septembra 2016. godine u Srebrnom jezeru, nakon odigrane fudbalske utakmice zbog koje su sa direktorom i trenerom došli u Veliko Gradište.

Oni su stradali dok su se vozili na pedalini, na kojoj su bili sa još četiri druga. U jednom trenutku, njih dvojica sišla su u vodu duboku pet metara, ali su se držala za pedalinu, jer su bili neplivači, piše list.

Po povratku na pedalinu, Nikola se okliznuo i pao u jezero, a Stefan je skočio da mu pomogne, ali su ubrzo obojica potonula.

Direktor i trener optuženi su zbog sumnje da nisu vodili računa o bezbednosti daka koje su poveli na utakmicu, a vlasnici pedalina da su ih iznajmili maloletnicima i to bez zaštitnih prsluka.

Izvor: Танјуг

Srebrno jezeropresudautopljenici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva