:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2019   23:05

0

34

Zahtev porodice ruskim vlastima da Skripalja proglase nestalim

Majka bivšeg dvostrukog agenta Sergaja Skripalja, koji se izgubio iz očiju javnosti posle incidenta u Solsberiju, zatražila je od ruske policije da Skripalja i njegovu kćerku Juliju proglasi nestalim osobama, kaže Skripaljeva nećaka Viktorija.

Skripaljeva nećaka je rekla za agenciju Tas da je poslednji put razgovarala telefonom sa svojom rođakom Julijom 24. jula 2018. godine, ističući da joj tom prilikom nije rekla kada bi mogla da se vrati u Rusiju.

Portparol ruske ambasade u Londonu prethodno je, komentarišući pisanje medija o narušenom zdravlju Skripalja, inače ruskog državljanina, saopštila da je ambasada izrazila zabrinutost za njegovu sudbinu.

"Nažalost britanski zvaničnici ne obaveštavaju ambasadu o zdravstvenom stanju Skripaljevih, koji su trenutno u izolaciji. Nemamo predstavu šta se dešava sa njima. Više zahteva koje smo poslali Forin ofisu, ostali su bez odgovora", rekao je portparol, prenosi Tas.

Britanski Sandej tajms piše, na osnovu podataka dobro obaveštenog izvbora, da se Skripaljevo stanje pogoršalo i da prima terapiju kod kuće.

Prošlog marta Sergej i Julija Skripalj pronađeni su u parku u Solsberiju i utvrđeno je da su otrovani nervnim agensom novičokom, za šta je Velika Britanija optužila Rusiju.

Izvor: Танјуг

RusijaSkripaljnestao
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva