:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

Decembar 10, 2018   14:07

0

228

Zalihe hrane za vrtiće u Kosovskoj Kamenici pri kraju

Predškolska ustanova “Pčelica Maja” u Velikom Ropotovu, kod Kosovske Kamenice, za sada ima dovoljne količine hrane za potrebe kuhinje u kojoj se svakodnevno pripremaju obroci za više od 200 mališana, ali zalihe su pri kraju.

Direktor vrtića Srđan Ristić napominje da se roba pre uvođenja dodatnih taksa od 100 odsto kupovala isključivo u Vranju,  a posle stupanja na snagu uredbe kosovske vlade, prestalo je redovno snabdevanje svežim namirnicama iz centralne Srbije.

“Ukoliko ova mera potraje još desetak dana, nećemo više imati sirovine za rad kuhinje i deca će ostati bez redovnih obroka”, upozorava Srđan Ristić i dodaje da ga još više brinu najave o dodatnim i još težim merama Vlade Kosova protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji, koje bi mogle da dovedu i do prekida rada vrtića.

U opština Kosovska Kamenica obzebeđen je prevoz i smeštaj za više 200 mališana predškolskog uzrasta koji pohađaju vrtiće u devet okolnih mesta, a rad  kuhinje je centralizovan iz vrtića u Velikom Ropotovu, desetak kilometara od centra Kamenice.

Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva