:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2018   17:19

0

64

Završnica suđenja za ubistvo na Zakintosu, presuda 22. novembra

Suđenje sedmorici srpskih državljana okrivljenih za ubistvo američkog turiste Bakarija Hendersona (23) na grčkom ostrvu Zakintos u julu prošle godine nastavljeno je završim rečima njihovih branilaca, a presuda se očekuje 22. novembra.

Završnu reč dali su advokati Miloša Ilića, Stefana Stojanovića i Nemanje Petrovića.

Do tančina su analizirani dokazi, zašto je i kako otpočeo incident i kako je i zašto Henderson povređen, prenela je Tanjugu jedan od beogradskih advokata Zora Dobričanin Nikodinović.

Odbrana je, prema njenim rečima, tvrdila da Hendersonu niko od mladića iz Srbije nije naneo povredu koja je dovela ili uticala na smrtni ishod.

Takođe, odbrana je tvrdila da do svađe i tuče nije došlo zbog selfija sa konobaricom, kako su prenosili mediji u Grčkoj i SAD.

Ostalo je da 22. novembra bude izneta završna reč za Dušana Rankovića i istog dana se očekuje objavljivanje presude.

Odbrana je izrazila nadu da će se grčki sud držati samo činjenica i dokaza.

U završnoj reči, grčki branilac optuženih mladića iz Srbije je poručio da je svima žao što je život mladog Amerikanca ugašen, ali da nisu u bolju situaciju dovedeni ni optuženi mladići.

"Na njegov život niste mogli da utičete, ali na njihove možete. Zato vas molim da razmislite bez pritiska jer vi predstavljate grčku državu", rekao advokat iz Grčke obraćajući se sudu.

Pored srpskih mladića na optuženičkoj klupi su i jedan grčki i jedan državljanin Velike Britanije poreklom iz Bosne i Hercegovine. Oni su optuženi za učešće u prebijanju američkog turiste Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula 2017. godine u klubu "Bar kod", u mestu Laganas.

Tužilaštvo traži najstrože kazne za optužene, a isto očekuju i Hendersonovi roditelji.

Pet Srba je u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode.

Državljani Grčke i BiH takođe su u pritvoru. Optužnicom im se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema grčkim zakonima zaprećena kazna doživotnog zatvora, koji, međutim, ne može da se izrekne mlađim punoletnim licima - u ovom slučaju to je nekoliko Srba.

Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva