:

:

TV Most

Foto: Facebook / Hashim Thaci

clock

Januar 17, 2019   11:50

0

205

Zeri:U Prištini niko ne zna gde je Tači

Nepojavljivanje predsednika privremenih prištinskih institucija, Hašima Tačija, za kojeg se kaže da nije na Kosovu, ali da niko ne zna gde se u ovom trenutku nalazi, povod je za prištinske medije da konstatuju da bi aktivnosti, kako kažu, "šefa države" trebablo da budu transparentne. 

"Tači nije na Kosovu, ali niko ne zna tačno gde se nalazi. Nezvanično se navodi da je šef države na sastancima u Briselu, ali tako nešto nije potvrđeno iz kabineta predsednika. Aktivnosti šefa državi bi trebalo da budu javne", piše Zeri onlajn.

Portal konstatuje da Tači nije biio prisutan ni na poslednja dva sastanka, u ponedeljak i juče, prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Pored toga, piše Zeri, Tači nije prisustvovao ni jučerašnjoj komemoraciji povodom 20. godišnjice masakra u Račku.

S druge strane, napominje se, deo kreatora prištinske politike tvrdi da postoje sastanci o kojima Tači informiše samo institucije i da je njegova lokacija poznata u svakom trenutku.

Članovi prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom nisu želeli da komentarišu nepojavljivanje Tačija na njihovim sastancima.

"To nije pitanje za nas", rekli su za Zeri.

Za poslanika opozicionog Pokreta Samoopredeljenje, Arbriri Nagavci, je ova situacija "potuno nejasna".

"Ne postoji zvanično saopštenje o tome gde se on nalazi, njegova lokacija je u ovom trenutku veoma nejasna u trenutku događaja u Specijalnom sudu u Hagu, pripreme za nastavak dijaloga pregovaračkog tima...", rekla je ona.

Prema njenim rečima, prenosi Zeri, takva misteriozna situacija baca sumnju na ono što, kako kaže, "šef države trenutno radi".

"Nema najave da li je na odmoru ili na nekom privatnom putu. Njegov nestanak u ovom trenutku je mnogo sumnjiv, kao i projekti koje Tači nastavlja da srovodi", rekla je Nagavci.

Izvor: T a n j u g

tačikimprištinahagsuđenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva