:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

April 20, 2019   15:36

0

279

Žuti prsluci: Notr Dam nije jedini problem u državi

Francuski "Žuti prsluci" danas demonstriraju kako bi podsetili vladu da obnova katedrale Notr Dam nije jedini problem koji treba rešiti.

Kako navodi AP, na današnjim demonstracijama je do sada uhapšeno oko 70 osoba.

Prema navodima agencije, jedna grupa se okupila oko ministarstva finansija zahtevajući smanjenje poreza za radnike i penzionere, i povećanje poreza za bogate.

Deo demonstranata se nalazi ispred Notr Dama kako bi iskazali tugu zbog nedavnog požara, a policija je sprečila pokušaj ulaska oko 200 ljudi u Jelisejsku palatu.

"Žuti prsluci" žele da izraze negodovanje što je za četiri dana prikupljena milijarda "za kamenje, a za sirotinju ništa", napisao je juče Pjer Derije na Fejsbuk stranici grupe "Žuti prsluci" sa sedištem u Monpeljeu, na jugu Francuske.

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastane je juče rekao da će 60.000 policajaca biti raspoređeno širom Francuske, a da će demonstracije u blizini Notr Dama biti zabranjene.

Kako prenosi agencija, u pitanju je 23. protest "Žutih prsluka" protiv ekonomske nejednakosti i vladavine francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Izvor: Танјуг

Francuskažuti prsluciNotr Dam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva