Vesti
“Novi pritisci na Srbe da se formira vojska Kosova”

10:32, 12.07.2018

|

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je danas da nedavno hapšenje Srba kod Gnjilana predstavlja pritisak na srpski narod da prihvate formiranje Vojske Kosova.
Foto Tanjug


Stefanović je za TV Prva ocenio da je to hapšenje pritisak na Srbe da razmišljalju da li imaju mesta da žive na Kosovu i Metohiji. 

"Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji ne žele formiranje Vojske Kosova ili bilo kojih struktura koje nisu predvijdene medjunarodnim propisima ni rezolucijom UN", rekao je on. 

Stefanović je istakao da na napade i hapšenje Srba na Kosovu nema reakcije međunarodne zajednice i da oni uglavnom pozivaju obe strane na normalizaciju. 

"Ja ne znam šta je to srpski narod ili naša pregovaračka pozicija uradila loše da bi nas pozivali, umesto da se oštro osudi hapsenje Srba i izazivanje straha među ljudima", izjavio je ministar.

On je ocenio da je sada jasno ko ne želi i ko pokušava da blokira pregovore Beograda i Prištine. 

Prema njegovim rečima, srpska strana čini sve da se normalizuje život na Kosovu, dok prištinska strana pokušava sve "od provokacija do blokade pregovora, da ne bi ispunila ključne stvari iz Briselskog sporazuma".


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design