:

:

TV Most

clock

Jun 21, 2017   12:05

0

143

Drniš: Obeleženo 25 godina od ubijanja Srba

"U odnosu prema žrtvama ništa se nije promenilo, jer i dan danas nakon 25 godina, dvanaest humki stoji na kninskom groblju, nisu ekshumirani i ne zna se ko je ko od njih dvanaest", rekla je predsednica Udruženja porodica nestalih i poginulih "Suza" Dragana Đukić.

Ona je rekla da za taj zločin niko nije odgovarao i dodala da je najteže porodicama koje nisu sahranile svoje članove.

Parastosu u organizaciji Udruženja "Suza" prisustvovao je predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta koji je rekao da u Hrvatskoj nema političke volje da se gone i kazne počionici zločina nad srpskim teritorijalcima, vojnicima i civilima, dodavši da je ključni problem što velike zapadne sile i dalje vode politiku dvostrukih standarda.

"Temelj te pogrešne politike jeste da su za sve događaje devedesetih u Hrvatskoj i generalno u regionu Zapadnog Balkana krivi isključivo Srbi, da su oni agresori i zločinci, a da su Hrvati, Bošnjaci, Albanci, tobože žrtve koje su vodile nekakav oslobodilački rat", rekao je Linta.

Dvadesetprvog juna 1992. godine hrvatske snage napala su položaje srpske teritorijalne odbrane na Miljevačkom platou u blizini Drniša, a u zaštićenoj zoni UN, a epilog tog napada je 40 ubijenih i masakriranih srpskih teritorijalaca.

Neposredno pre napada bio je postignut sporazum o primirju kako bi se nesmetano održao dečiji festival u Å ibeniku.

I 2012. obeleženo je 20 godina od ubijanja Srba.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva