:

:

TV Most

clock

April 22, 2017   12:05

0

159

Stefanovski svojom novom avanturom oduševio Beograđane

Big bend je otvorio koncert numerama "A Few Good Men" Kordona Gudvina i "One more once" Mišela Kamina, da bi se zatim na sceni pojavio Stefanovski i zasvirao "Stratus" Bilija Kobema.

Stefanovski je ubrzo prešao na tradicionalne "Zrejlo je žito" i "Koljo" na oduševljenje beogradske publike.



"Dobro veče, Sava Centar! Dobro veče, Beograde! Dobro veče, Srbijo! Veliko je zadovoljstvo ovde nastupati po ko zna koji put. Hvala vam što me pratite godinama. Pokušavam svaki put da budem nov i u drugačijem društvu. Verujem da ćete uživati večeras bar delić koliko ću ja", pozdravio je Stefanovski Beograđane već naviknute na različite muzičke avanture slavnog gitariste.

Stefanovski je ubrzo zapevao "Gipsy son" zajedno sa dirigentom Gasom i ženskim pratećim vokalima, a posetioce je oduševio prešavši na hit grupe "Leb i sol" - "Čuvam noć od budnih" i uz gromoglasan aplauz izveo tradicionalnu makedonsku pesmu "Jovano, Jovanke".

Ipak pravi užitak za sve u Sava Centru bio je njegov solo nastup kada je odlučio da muzičarima Big benda pruži mali predah.

"Prvo što ću svirati nikada nisam do sada, ovo će biti premijera, samo za vas. Drugu numeru sam snimio 1981. u Skoplju, u studiju "M2", kada je svoj album snimalo Bijelo dugme, a treće što ćete čuti, retko sviram, a vi ste to odavno zaslužili", najavio je Stefanovski svoj solo.

Emotivno i istovremeno snažno Stefanovski je izveo "Dimitrijo, sine, Mitre", omiljenu pesmu svog pokojnog oca, a zatim i "Uspavanku za Radmilu M".

Za treću numeru - "Bistra voda", slavni virtuoz na gitari je rekao da kad god je svira, uvek ga uštipa za želudac.

"Obično je sviram poslednju, jer je posle nje teško svirati i uvek u pratnji benda, ali sada ću pokušati solo", rekao je Stefanovski dirnuvši okupljene u Sava Centru koji su ga pozdravili snažnim aplauzom.

Publika je imala priliku da čuje i kompoziciju "Suita Quasi Balkanika" koju je kompozitor Izidor Lajtinger napisao specijalno za Stefanovskog.

Jedinstven spoj energija Stefanovskog i članova Big benda došao je do izražaja u "Kalajdžinskom oru", a nakon ponovnog podsećanja na opus grupe "Leb i Sol" sa pesmom "Čukni vo drvo", Stefanovski je prešao na nešto potpuno drugačije sa hitovima "Superstition", "On Brodway" i "Pick up the pieces" koje je vrlo energično pevao i sam dirigent Big benda.

"Dok se u svetu sve više zvecka oružjem, hajde da mi sve više zveckamo instrumentima", poručio je Stefanovski publici pre bisa, zahvalivši Beograđanima za divno veče i odlično raspoloženje.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva