:

:

TV Most

clock

April 23, 2017   12:05

0

125

Veče najlepših ruskih i srpskih solo pesama i arija

Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za obnovu biste dirigenta mr Slobodana Bursaća, koji je dao presudan pečat razvoju i rezultatima Omladinskog mešovitog hora Muzičkog društva "Josif Marinković" iz Zrenjanina i 1987. godine osvojio nagradu "Hor sveta" u Langolenu u Velikoj Britaniji.

Na koncertu "Veče najlepših ruskih i srpskih solo pesama i arija" biće izvedeno 15 numera čiji su autori srpski i ruski kompozitori, a nastupiće solisti Nebojša Babić (Narodno pozorište u Beogradu) i Vasa Stajkić (Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada), dok će korepetitor biti dirigent Aleksandar Kojić (Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada). Gosti večeri biće Srpski hor "Sv. Serafim Sarovski".

Ulaz je besplatan, a novac će biti prikupljan na bazi dobrovoljnog priloga. Dobro došli!

U Zrenjaninu je krajem 2016. godine pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za obnovu biste Slobodana Bursaća koja je 2008. godine ukradena iz Aleje velikana. Akciju su pokrenuli organizatori Horskog festivala „Slobodan Bursać", KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, a priključili su se i „IP media 023" Rotary kluba Zrenjanin, CEKOM, Narodni muzej Zrenjanin, Zrenjaninska filharmonija i hor Sveti Serafim Sarovski. Cilj akcije je da se bista postavi u spomenički kompleks u zrenjaninskom Karađorđevom parku do 1. juna kada se obeležava godišnjica smrti slavnog dirigenta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva