:

:

TV Most

clock

April 18, 2018   12:05

0

198

Agrokor i posle "leks Agrokora"

Najvažnije je da je postignut dogovor sa svim poveriocima kako bi ova kompanija nastavila sa nesmetanim poslovanjem, izjavio je predsednik Hrvatske gospodarske komore (84, HGK) Luka Burilović.
 
On je na otvaranju kancelarije HGK u Beogradu rekao i da su na nedavnom regionalnom ministarskom sastanku na Bledu u Sloveniji, svi učesnici pokazali optimizam i zadovoljstvo sporazumom koji je potpisan, a koji se odnosi na dugovanja ovog koncerna prema dobavljačima. 
 
"Svi su u Bledu pokazali optimizam i zadovoljstvo sporazumom koji je potpisan i koji bi trebalo da bude realizovan do 15. jula ove godine kada ističe zakon o Agrokoru. Najvažnije je da je postignut dogovor sa poveriocima i svim učesnicima u tom procesu i da će Agrokor nastaviti sa funkcionisanjem", rekao je Burilović. 
 
Hrvatska ministarka privrede Martina Dalić izjavila je nedavno, nakon sastanka na Bledu, da je postizanjem načelnog sporazuma medju poveriocima "Agrokora" otvoren put za postizanje konačne nagodbe, ali da je prerano govoriti o tome ko će biti budući vlasnici ovog koncerna. 
 
Srbija je zainteresovana da se problem Agrokora reši što pre i to uspešno, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i izrazio nadu da će proces restrukturiranja koncerna, koji se odvija u dobrom smeru, do kraja godine biti okončan. 
 
Ljajić je posle regionalnog ministarskog sastanka o pitanjima vezanim za funkcionisanje hrvatskog koncerna, rekao da je Agrokor definitivno regionalni problem, iako je izvorno nastao u Hrvatskoj, ali "ta kriza mogla je da ugrozi manje ili više ekonomije svih zemalja u kojima posluje i zato smo sudbinski zainteresovani da se ovaj proces uspešno okonča".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva