:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2018   22:50

0

227

Ambasada Rusije: Izjava Zorana Zaeva politički neogovorna


Zaev je izjavio da su neki ruski biznismeni plaćali učesnike nasilnih antivladinih protesta u Makedoniji.


 


"Izjava Zaeva stavlja pod znak pitanja iskrenost zalaganja Vlade Makedonije za građenje dobrih odnosa s Rusijom. Sa žaljenjem konstatujemo da rusofobija sve više postaje alat u spoljnoj, ali i unutrašnjoj politici", objavila je ruska ambasada na svom tviter nalogu.


 


Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je prethodno danas da su pripadnici navijačke grupe skopskog Vardara "Komiti" policiji rekli da su dobijali pare od biznismena iz Rusije da učestvuju na protestima protiv dogovora s Grčkom koji je postigla makedonska vlada. 


 


Na nasilnim protestima u Skoplju 17. juna, na kojem su učestvovali "Komiti", povređeno je 10 policajaca, a privedeno je 26 učesnika protesta. 


 


"Ti mladi momci iz 'Komita' su, kada su napali policajce bili pozvani na razgovor, pa su tada spominjali da su biznismeni iz Rusije dali pare i da su zato oni tu, da nemaju ništa protiv ili slično", rekao je Zaev novinarima, dodajući da to govori na osnovu izveštaja koje dobija. 


 


Zaev je prethodno za američki sajt "Bazfid" rekao da je njegova vlada dobila više informacija da su "grčki biznismeni naklonjeni ruskoj ideji" plaćali makedonskim građanima od 13.000 do 21.000 dolara da izazovu nasilje pre ključnog referenduma o putu u NATO i EU.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva