:

:

TV Most

clock

Februar 24, 2018   12:05

0

198

Ambasada Rusije: Obeležen Dan branilaca otadžbine


"Prijateljstvo Srbije i Rusije potvrđuje neverovatna solidarnost dva naroda. Ako govorimo o danas, ali i o budućnosti osnov našeg odnosa je da imamo vrlo bliske strateške i nacionalne interese", rekao je ÄŒepurin.




 

On je podsetio da je u četvrtak, takođe u ruskoj ambasadi, ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću dodeljen ruski orden prijateljstva.


"Orden mu je dodelio ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, a to je bio jedinstven slučaj u 180 godina naših diplomatskih odnosa da su dva šefa diplomatije bili zajedno u ovoj zgradi", naveo je ÄŒepurin.



Na početku svečanosti izvedene su ruska i srpska himna, a prvi put je ruski hor izveo srpsku himnu prevedenu na ruski, kao i rusku himnu prevedenu na srpski jezik.



Za posetioce proslave pripremljena je i izložba na kojoj su prikazane vojne snage Rusije i diplomatski odnosi Srbije i Rusije kroz istoriju.



Obeležavanju Dana branilaca otadžbine prisustvovali su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad Zoran Đorđević, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, ministar ekologije Goran Trivan.



Pored njih, svečanost su posetili i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, predsednik SRS Vojislav Šešelj, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Dveri Boško Obradović, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marinković Palma i princ Aleksandar Karađorđević.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva