:

:

TV Most

clock

April 28, 2017   12:05

0

142

Beograd najpopularnija destinacija na Sajmu turizma u Šangaju

Gradonačelnik Siniša Mali je istakao da je nagrada potvrda napora koje Grad Beograd ulaže kako bi povećao broj turista.

"Ovo je sjajna vest za Beograd i Srbiju i potvrda svega onoga što radimo kako bismo privukli što veći broj kineskih turista u Beograd. Mi smo u prva tri meseca ove godine imali preko sto odsto više kineskih turista u odnosu na isti period prošle godine. To je trend koji će se nastaviti u mesecima koji dolaze i ovo je dobra osnova da radimo dalje", rekao gradonačelnik Beograda.

Naveo je da su u Beogradu postavljene nove info-table koje su i na kineskom jeziku, sajt Turističke organizacije Beograda ima deo koji je na kineskom, a i sajt Grada Beograda će za dve nedelje biti i na ovom jeziku.

"Grad Beograd želi da uradi što više kako bi se kineski građani kada dođu u Beograd osećali kao kod kuće", rekao je Mali.

On ističe i da su odnosi Republike Srbije i Kine na veoma visokom nivou, te da sve to doprinosi da se dva naroda bolje povežu.

"Srbija je jedina zemlja u Evropi koja ima bezvizni režim sa građanima Kine, a radimo na tome i da otvorimo direktnu liniju Beograd-Peking. Sve su to stvari koje se uklapaju u mozaik koji se zove povećanje broja turista u Beogradu, ne samo kineskih nego i svih drugih. U protekle tri godine duplirali smo broj turista u gradu, radimo na tome da ih bude i više jer velik broj ljudi živi od turizma. Trgovina, turizam i ugostiteljstvo su grane koje su nam veoma važne", zaključio je gradonačelnik Siniša Mali.

Na sajmu su učestvovale 53 države i 750 izlagača, a procenjuje se da ga je posetilo 50.000 ljudi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva