:

:

TV Most

clock

Avgust 20, 2018   16:06

0

170

Beograđanki određen pritvor u Kotoru, Srbija prati slučaj


Sara Vidak je optužena za napad na službeno lice i određen joj je pritvor.




Dačić je na konferenciji za novinare rekao da je konzul Srbije u Crnoj Gori posetila našu državljanku koja se nalazi u pritvoru i da je kontaktirana njena majka.




Dačić je kazao da treba videti kakve će odluke biti donete u ovom slučaju, dodajući da je postupak u toku.



"Sigurno je da ćemo braniti interese naših građana svuda u svetu, uključujući i okolne zemlje", rekao je Dačić dodajući da ne postoje novi detalji u ovom slučaju.



Inače, Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor advokata na određivanje pritovra Beograđanki Sari Vidak, tako da ona ostaje u pritvoru do 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru.



Sudija Špiro Pavićević je pritvor odredio ranije po zahtevu osnovnog državnog tužilaštva, koje Vidak (20) tereti da je počinila krivično delo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.



Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je prigovor našeg advokata Srđana Lješkovića na određivanje pritovra i zahtev za puštanje na slobodu, izjavila je Olivera Vidak, Sarina majka.



"U toku dana ponudićemo jemstvo od 10.000 evra, pasoše Srbije i Kanade čiji je Sara državljanin, kao i njenu ličnu kartu, izdatu u Beogradu. Pristajemo da sud odredi obavezno javljanje policijskoj stanici u mestu koje joj se odredi za boravište", rekao je za Novosti advokat Lješković.



Generalni konzul Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, Zoran Dojčinović, rekao je da se pomno prati slučaj naše državljanke Sare Vidak.



Stanišićeva tvrdi da ju je Vidak fizički napala nakon što je njenom dečku izrekla prekršajnu kaznu, dok druga strana tvrdi suprotno, odnosno da je sudija najpre verbalno i fizički nasrnula na Beograđanku, a kada je shvatila šta je uradila, optužila je devojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.




 


Izvor: Tanjug,RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva