:

:

TV Most

Foto: tanjug.rs

clock

Mart 19, 2018   12:05

0

174

Brnabićeva: Stvoreno okruženje za razvoj digitalne ekonomije

"Srbija je odlučna da redizajnira svoje puteve napretka kroz razvijanje mnogih novih inicijativa, uključujući našu posvećenost da primenimo digitalnu transformaciju kada je reč o digitalnoj ekonomiji, što je jedan od prioritetnih strateških ciljeva vlade", navela je Brnabićeva u pismu koje je uputila generalnom sekretaru Međunarodne unije za telekomunikacije (84, ITU) UN Hualin-u Džao-u, u koje je Tanjug imao uvid.

Brnabićeva je podsetila da je srpska vlada usvojila uredbu o formiranju Kancelarije koja konsoliduje državne IT resurse, obezbeđuje povezanost različitih informacionih sistema i obezbeđuje snažnu podršku i osnovu za razvoj elektornske uprave Srbije. 

Kancelarija za IT i elektronsku upravu Vlade Srbije našla se u najužem krugu kandidata za nagradu koju će sutra u Ženevi dodeliti Svetski samit o informacionom društvu (84, WSIS), a Brnabićeva je ukazala da je Srbija posvećena jačanju uloge vlade u daljoj promociji informaciono-komunikacionih tehnologija (84, ICT) i saradnji s ITU u cilju boljeg povezivanja sveta. 

Ovaj samit i dodelu nagrada zajednički organizuju ITU, UNESKO, UNDP i UNCTAD, a Kancelarija za IT i e-upravu je ranije saopštila da se našla među 90 najboljih, u oštroj konkurenciji ukupno 685 prijavljenih i 492 nominovana projekta vladinih institucija, kompanija i organizacija civilnog društva iz celog sveta.

Nominovana je u kategoriji stvaranja dobrog okruženja za razvoj informacionog društva i trenutno je peta po broju osvojenih glasova, od ukupno milion pristiglih preko interneta.

Predstavnici Kancelarije za IT i e-upravu prisustvovaće sutra svečanom proglašenju pobednika na Forumu WSIS u Ženevi.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva