:

:

TV Most

clock

Novembar 22, 2017   12:05

0

206

Buenos Aires danas dobija Trg Republike Srbije


Dačić bi danas, takođe, trebalo da se sastane s ministrom spoljnih poslova Argentine Horheom Marselom Forijem i potpiše Sporazum o trgovini i ekonomskoj saradnji između dve zemlje.



Kako je najavljeno, otvaranju “Trga Republika Srbija” prisustvovaće i ambasadorka Srbije u Argentini Jela Baćović, kao i potpredsednica Skupštine Buenos Airesa Karmen Poljedo i ministar za urbanizam u Vladi Buenos Airesa Eduard Makiaveli.



U delegaciji Beograda su predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević.



Svečano otvaranje Trga Republika Srbija uslediće nakon što je u Beogradu oktobra ove godne otvoren Park Republike Argentine koji predstavlja još jednu potvrdu prijateljskih odnosa naše dve zemlje.



Dačić je juče, prvog dana posete Argentini, razgovarao sa potpredsednicom te zemlje Gabrijelom Mićeti i održao izlaganje u Argentinskom savetu za međunarodne odnose na temu "Spoljna politika Srbije i aktuelni izazovi".



Delegacija Grada Beograda juče se upoznala sa funkcionisanjem javnog prevoza u prestonici Argentine i obišla Kolon teatar, jednu od najpoznatijih operskih kuća na svetu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva