:

:

TV Most

clock

April 28, 2017   12:05

0

136

Bušati: Makedonija nema boljeg suseda od Albanije

"Nećete naći boljeg suseda za Makedoniju od Albanije. Zemlju suseda koja nikad nije postavila pitanje teritorijalnog integriteta Makedonije, ni njihovog jezika, ni identiteta, kao što su to možda uradili drugi susedi", naveo je Ditmir Bušati u razgovoru za portal European Vestern Balkans i Tanjug, koji je vođen u sredu uveče.

Bušati ističe da je Albanija bila zabrinuta zbog poslednjih akcija političkih aktera u toj zemlji, koji su, kaže, pokušali da transformišu trenutnu krizu demokratije u međuetničku krizu u toj zemlji.

Kaže da je Albanija savetovala svoje prijatelje u Makedoniji da prevaziđu političke razlike i poboljšaju međuetničke odnose, kao i da implementiraju dogovoreno sporazumima u Ohridu i Pržinu.

"To je jedini put da se osigura demokratska stabilnost i prosperitet Makedonije", kaže šef albanske diplomatije.

Dodao je i da su nedavne optužbe makedonske vlade da se Albanija meša u politički proces u toj zemlji deo talasa propagande, sa kojom se Albanija suočava na Zapadnom Balkanu, jer su, kaže, činjenice dobro poznate.

Albanija je oduvek podsticala vlasti u Makedoniji da stvore bolju međuetničku klimu u toj zemlji, što je neophodno i za demokratsku stabilnost u Makedoniji, ali i za evroatlantski put, zaključio je albanski ministar.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva