:

:

TV Most

clock

Novembar 19, 2017   12:05

0

180

Čadež: Vreme je za niže poreze za privredu

- Moj utisak je da Vlada za to ima razumevanja - istakao je Čadež za "Biznis" magazin.

On je ukazao da visoke poreze, posebno veliko poresko opterećenje zarada, privrednici u svim anketama i u svim razgovorima navode kao najveću prepreku uspešnijem poslovanju i jedan od najčešćih uzroka sive ekonomije.

Prema njegovim rečima, otuda i stalni zahtevi privrede da se ta zahvatanja smanje, ali i inicijative Privredne komore Srbije upućene Vladi da se privredna aktivnost podstakne smanjenjem poreza i doprinosa, naravno, na način koji neće ugroziti budžetske prihode, odnosno izvršenje budžetskih obaveza.

- Mislim da su se stekli svi uslovi i da smo dostigli tačku od koje privredni razvoj možemo da podržimo nešto stimulativnijom poreskom politikom, tako što bismo poreskim instrumentima podsticali, recimo, otvaranje novih firmi ili kompanije - pretežne izvoznike - kaže Čadež.

Napominjući da je njegov utisak da Vlada za to ima razumevanja, on je rekao da se već prave prve računice.

- Shvatam potrebu da se, posle tri godine u kojima smo imali stezanje kaiša kroz smanjenje penzija i plata u javnom sektoru, pre donošenja konačne odluke što bolje i realno sagledaju efekti rasterećenja privrede na javne finansije, mogućnost proširenja poreske baze, većeg zahvatanja iz sada sive zone, kao i uticaj smanjenja poreskih davanja na privredni rast - objašnjava Čadež.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva