:

:

TV Most

clock

April 22, 2018   12:05

0

194

Dačić: Incident sa zastavom u Jasenovcu bez presedana


"Nigde se i nikad u Evropi nije desilo da se tako nešto dogodi", rekao je Ivica Dačić u izjavi za Tanjug i istakao da očekujemo bezuslovnu osudu od hrvatskog rukovodstva.





  "Zamislite da li je moguće da se prilikom komemoracija u Ausvicu ili Mauthauzenu pojavi transparent sa nacistickim pozdravom Zig hajl?! Očekujemo bezuslovnu osudu od hrvatskog rukovodstva, a ne relativizaciju događaja, koja u stvari znači relativizaciju zločina nad Srbima, Jevrejima i Romima. Takve osude nema, naprotiv, ustašama se podižu spomenici i nazivaju ulice i trgovi njihovim imenima", ukazao je Dačić.


Ministar Dačić je rekao da sa ustašama i njihovim zločinima niko nije uporediv.



"Svako treba da osudi svoje zlo i samo tako se mogu graditi dobrosusedski odnosi. Zabrana ulaska u Hrvatsku ministru odbrane Vulinu je takođe čin bez presedana u Evropi. Srbija će odgovoriti, ali mi i dalje smatramo da je mnogo bolje tražiti zajedničke interese Srbije i Hrvatske, jer su naši odnosi od ključnog značaja za stabilnost celog regiona", poručio je Dačić.



Državna komemorativna ceremonija u Spomen parku Jasenovac, započela je ranije danas incidentom, kada su pripadnici HOS-a razvili zastavu sa ustaškim pozdravom "za dom spremni".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva