:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2018   08:02

0

136

Dačić: Još desetak država preispituje stav o KiM


"Barem desetak država trenutno vaga stav o KiM. Mnogo je zemalja priznalo Kosovo ne raspolažući pravim informacijama, i sada, kad vide kako zaista stoje stvari, preispituju odluke. Zato imamo razloga da verujemo da će broj priznavanja pasti ispod 100, a tada tzv. Kosovo može samo da sanja da će postati deo međunarodnih organizacija", kaže Dačić.


Za prijem nove članice u Interpol, organizaciju čiji prag će Priština pokušava da pređe ove jeseni, neophodna je dvotrećinska većina glasalih, a od prošle godine, kad su primljeni Palestina i Solomonska ostrva, Interpol ima 192 članice, navodi list.


Zbog toga je za Beograd prioritet da u naredna četiri meseca, do zasedanja Generalne skupštine Interpola, umanji broj sigurnih glasova za tzv. Kosovo, pišu "Novosti".


Početkom ove godine pominjala se mogućnost da i Egipat preinači svoju odluku u vezi s Kosovom, što bi bilo veoma značajno zbog uticaja koji ova arapska država ima, navodi list.


Pre Liberije, odluke o priznavanju tzv. Kosova povukle su Sao Tome i Principe, a usledile su odluke Surinama, Gvineje Bisao i Burundija.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva