:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jul 16, 2018   22:43

0

232

Đoković: Titula u idealnom trenutku


Ovo je sigurno jedan od najznačajnijih trenutaka u mojoj karijeri i mom životu, jer mi se ostvario jedan od najvećih očinskih snova, pošto je sin Stefan prvi put prisustvovao ceremoniji dodele trofeja i imao sam priliku da sa njim podelim taj trenutak, rekao je Đoković za emisiju "Oko" Radio televizije Srbije.


 


On je istakao da mu je profesionalno ovo jedan od najvećih uspeha zbog toga što je u protekle dve godine prošao kroz povredu lakta i mnoge druge situacije koje su mu dodatno otežale karijeru, ali je istovremeno naučio da bude strpljiv i da veruje u sebe.


Pokušavajući da ponovo pronađem sebe na terenu i da ponovo dostignem vrhunski nivo, osetio sam da sam na pravom putu, da treba da budem strpljiv i verujem da će se kvalitet i posvećenost pre ili kasnije ostvariti u rezultatskom pogledu. To je došlo u najidealnijem mogućem trenutku, kazao je Đoković.


 


Govoreći o spektakularnom polufinalnom meču protiv Rafaela Nadala, Đoković je rekao da je to bio najteži meč.


 


Bio sam veoma blizu poraza. On je zasluženo najbolji teniser na svetu i dominirao je tokom cele sezone na šljaci. U poslednjih nekoliko nedelja su se stvari skockale za mene u taktičkom, tehničkom, igračkom i psihološkom pogledu. Uspeo sam, nekako, da uspostavim kontrolu nad sobom i nad svojim emocijama i da očvrsnem igrački i to sam pokazao i sebi dokazao u meču protiv Nadala, rekao je Đoković.


 


Istakao je da je bilo potrebno pre svega da dokaže sebi da može, posle petnaestak meseci sumnje u sopstvene mogućnosti.


 


Dosta sam sumnjao da li mogu da se vratim na taj toliko željeni nivo, na koji sam navikao i koji me je karakterisao dugi niz godina, rekao je Novak.


 


Dodao je da se vidi na terenu još dugi niz godina.


 


Iskreno, dok god u meni postoji ta iskra, ta varnica, ta strast i ljubav, dotle ću biti posvećen tenisu. Izuzetno mi je bitna podrška najbližih ljudi, jer bez njih ne bih mogao i dodatno bi mi sve bilo otežano, istakao je Đoković.


 


Čestitao je fudbalerima Hrvatske na izvanrednom uspehu i istakao da je veoma lepo videti da tako male zemlje iz našeg regiona uspevaju na tako velikoj smotri kao što je svetsko prvenstvo u fudbalu.


 


Uspesi sportista iz regiona u tenisu, vaterpolu, košarci i drugim sportovima dokaz su da posedujemo ogroman sportski talenat koji definitivno treba negovati, poručio je Đoković.


 


Mediji: Đoković "pronašao zver" i vratio se u elitu


 


Svetski mediji sa oduševljenjem opisuju uspeh tenisera Novaka Đokovića zbog osvajanja titule na Vimbldonu, konstatujući da se na veliku scenu vratio srpski as i da je spreman da ponovo bude na samom vrhu i ruši brojne rekorde.


 


Španska Marka donosi naslov "Đoković novi kralj Vimbldona" i označava njegov četvrti trofej na gren slemu u Londonu kao najdraži do sada.


 


"Osvojio je četvrti put Vimbldon, ali je jedinstven jer dolazi iz teškog perioda i posle mnogo osporavanja. Sada ima dovoljno vremena da razbije mnoge rekorde. Njegovih 13 gren slem titula deluje malo u odnosu na Federerovih 20 i Nadalovih 17, ali boriće se učenik Marijana Vajde", piše u tekstu uglednog lista.


 


As navodi da se "Đoković vratio iz pustinje", a katalonski Mundo Deportivo da je Novak već dokazao da je vrhunski teniser, a sada i kakav karakter ima.


 


"Teniser koji je svojevremeno bio nezaustavljiv sad je pokazao da može da nadmaši krizu", precizan je list iz zemlje u kojoj je najveći Đokovićev rival Rafael Nadal.


 


Britanski BBC podseća da je Đoković posle dve godine osvojio gren slem trofej, a da je loš niz krenuo upravo na Vimbldonu kada je ispao od Sema Kverija u trećem kolu.


 


"Novak je dominirao nad Andersonom i vratio se u svetsku elitu", piše BBC, a sa hvalospevima nastavlja i Gardijan.


 


"Đoković je ponovo pronašao zver u sebi, vraća se među 10 najboljih i želi još uspeha".


 


Agencija AP ističe podatak da je Đoković postao šampion Vimbldona sa najslabije pozicije još od 2001. godine i Hrvata Gorana Ivaniševića, a ESPN da je na terenu pokazao da je daleko iznad protivnika u finalu Kevina Andersona.


 


Italijanski list Gazeta delo Sport donosi naslov "Poker Đokovića", a nemački Bild da je Novak bio superioran i mentalno jak jer je spasio pet set lopti protiv Andersona.


 


Od medija iz regiona, Jutarnji list uspeh opisuje kao veliki povratak Srbina i podseća da je sada četvrti po broju gren slem titula u istoriji (ispred Pit Sampras, Nadal i Federer).


 


"Fenomenalni Đoković "pomeo" Andersona, najveću senzaciju Vimbldona", pišu Hrvati, a u "centar" pogađa i bosanskohercegovački "Klix".


 


"Maestralni Nole je opet stari, razbio je Andersona", javlja "Klix".


 


Crnogorske Vijesti sa tri uzvičnika prenose da je Đoković osvojio Vimbldon četvrti put u karijeri.


 


"Prošle su dve godine pakla. Đoković se vratio na mesto na kojem pripada", zaključuju Vijesti.

Izvor: Tanjug, FoNet

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva