:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 26, 2018   17:24

0

525

Djurić i Selaković stigli u Kosovsku Mitrovicu


Na samom početku sastanka, prisutni su odali poštu svim žrtvama nato agresije.



Djurić je u svom obraćanju istakao da Kosovo nikada neće biti nezavisna država. 



"Bez Srba sa Kosova i Metohije nema rešenja za budućnost KiM. Iz Kosovske Mitrovice poslaćemo jasnu poruku da za Srbiju, Kosovo i Metohija, sever Kosova i Metohije,  nije i nikad neće biti deo takozvanog nezavisnog Kosova", poručio je Djurić.


Politika Srbije danas rekao je Đuric, jeste politika postizanja kompromisa.


Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković se na skupu o unutrašnjem dijalogu u Kosovskoj Mitrovici zahvalio  prisutnima što su došli i što su ih dočekali, rekavši da će imati priliku da iznesu poglede, mišljenja , dileme  i viđenje kako da nastavimo borbu za očuvanje Srba i Srbije  na Kosovu  i Metohiji.


“Baš onako kao što mi danas  nismo odustali uprkos svim pretnjama zabranama, kordonima, kontrolama, baš tako kao što nisu uspeli da nas zaustave da dođemo ovde kao što nismo odustali da dođemo I da Vas čuejmo, tako nećemo odustati ni od naše borbe za traženjem pravog iskonskog rešenja koje Srbe i Srbiju ne unižava”, rekao je Selaković. 


Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da su "Srbi na Kosovu i Metohiji uvek znali da se izbore za svoju slobodu. Privremenim institucijama u Prištini je poručio da ne prete nasiljem i primenom sile.


"Mi odavde ne idemo. Ostajemo da stvaramo i gradimo za nova pokoljenja", poručio je Rakić.



Predstavnik Srpske liste Igor simic izrazio je zadovoljstvo što se o ovoj temi raspravlja u gradu koji simbolizuje borbu za opstanak i ostanak Srba na ovim prostorima. 


„Nakon svih pritisaka da se omete ovaj skup, Priština nije uspela da spreči predstavnike srpske vlasti da dodju i dele sudbinu naroda svog naroda na Kosovu i Metohiji“, rekao je Simić.


Uputio je pitanje Prištini i medjunarodnoj zajednici  ko je poslao specijalce na sever Kosova i sa kojom svhom.


Govoreći o formiranju Zajdenice srpskih opština Simić je rekao da je ZSO potreba i da se mora formirati ne protiv bilo koga već zbog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


 


Današnjem okruglom stolu u Kosovskoj Mitrovici prisustvuju pored Đurica i Selakovića, predstavnici Srba sa KiM, predstavnici lokalnih samouprava, gradonačelnici opština sa srpskom većinom, odbornici, poslanici u kosovskoj skupštini, ministri u kosovskoj vladi - Ivan Todosijević, Nenad Rikalo, Dalibor Jevtić, kao i zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva