:

:

TV Most

clock

Avgust 20, 2018   17:45

0

203

Djurić: Otvorene rane prepreka trajnom miru


Djurić je ukazao na činjenicu da "međunarodno pravosuđe na Kosovu i Metohiji nije uspelo da za sve ove godine pronađe odgovorne za ovaj zločin ili makar rasvetli sudbinu dvojice srpskih novinara".



"Otvorene rane nečinjenja i nepravde vrebaju iz prošlosti i velika su prepreka trajnom miru i uspostavljanju međunacionalnog poverenja na Kosovu i Metohiji, i zato smo svi zajedno dužni da iz godine u godinu, bez odustajanja i jednako glasno, nastavimo da insistiramo na istini i pravdi", ističe u svom saopštenju Djurić.



Djurić je istakao  da "činjenica da ekstremisti svake godine lome spomen-ploču koju kolege novinari postavljaju na mestu njihove otmice svedoči da ideologija zla i dalje živi na Kosovu i Metohiji i da je tamošnje društvo daleko od stvaranja kulture poštovanja za nevine žrtve".



On je uputio apel pravosuđu privremenih institucija samouprave u Prištini i na međunarodnim organizacijama na Kosovu i Metohiji "da ne zatvaraju oči pred sramnim stranicama istorije, i da u ime čovečnosti i budućnosti ovaj i mnoge druge nerasvetljene slučajeve otmica i ubistava građana prestanu da zanemaruju i zataškavaju, jer mi svakako nećemo nikada zaboraviti ni Đura ni Ranka".


Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva