:

:

TV Most

Foto: tanjug.rs

clock

Novembar 21, 2017   08:36

0

241

Đurić: Srbi na KiM shvatili da je u jedinstvu spas


Marko Đurić je gostujući u Dnevniku RTS-a rekao da je Srpska lista pobedila u 10 opština, partija Ise Mustafe u osam, partija Haradinaja u sedam, i Samoopredeljenje u pet.



Istakao je da su Srbi na KiM uspeli da se saberu i da su se odazvali pozivu svoje države i predsednika Aleksandra Vučića.



Đurić je rekao da nadležnosti opština nisu male i da se Priština zbog toga trudila da podeli Srbe. Kako je rekao, to je činio i deo međunarodne zajednice.



"Ali su Srbi bili iznad toga i shvatili su da je u jedinstvu spas i opstanak", rekao je Đurić.



Naveo je da su Srbi na KiM svesni da ne treba da se dele i da kroz zajedničko delovanje mogu da dobiju više.



Govoreći o formiranju ZSO, Đurić je rekao da je štoperica uključena i da Priština već 1.675 dana odlaže svoje obaveze. Poručuje da je Beograd uvek spreman na razgovore.



Marko Đurić kaže da je adresa za dijalog s Prištinom Evropska unija i da je za uvođenje drugih aktera potrebna saglasnost svih učesnika.



Kada je reč o inicijativama za formiranje vojske Kosova, Đurić ističe da je Beograd protiv i da za to ima ozbiljno pravno utemeljenje u rezoluciji 1244 i u vojno-tehničkom sporazumu. Podsetio je da je jedina vojska na KiM Kfor a da teoretski, po odobrenju NATO-a to može da bude i Vojska Srbije.



Đurić je sigruan da će Priština pokušati da izvrda međunarodne sporazume i ističe da podršku Beograda za to nikad neće imati.



 

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva