:

:

TV Most

clock

Novembar 20, 2017   12:05

0

243

Đurić: Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora na KiM


"Ne samo što je Srpska lista osvojila deset opština sa srpskom većinom, već je na celom KiM pobedila ukupno na lokalnim izborima. Osvojila je deset opština, prva sledeća albanska partija, Demokratski savez Kosova osam, stranka Ramuša Haradinaja sedam, stranka Hašima Tačija pet, Samoopredeljenje tri", rekao je Đurić dan nakon drugog kruga izbora lokalnih izbora na KiM.




To je, dodaje Đurić, ogromna pobeda za srpski narod na KiM, jer je 120.000 Srba u pokrajini, naspram milion Albanaca, uspelo da osvoji deset opština, a da nijedna albanska stranka pojedinačno ne osvoji ni blizu toliko na teritoriji naše južne pokrajine.



Đurić je čestitao Srpskoj listi na ostvarenoj pobedi kojom je, kako je istakao postala najjača politička stranka kada je reč o opštinama na KiM, računajući i albanske stranke.



On je zahvalio svima koji su doprineli da Srbi na KiM danas dostignu ideal, da se Srbi slože.



"To je ono čemu smo se uvek nadali i od čega su zebli i strahovali oni kojima nije u interesu opstanak Srba na KiM, a sada se to u punom smislu te reči desilo", rekao je Đurić.



On je zahvalio srpskom narodu koji je, kaže, time pokazao da mu je stalo da ostane "u organskoj, institucionalnoj vezi sa Srbijom, da poštuje i podržava napore Srbije" i na tome što se odazvao pozivu vlade i predsednika da budu složni i jedinstveni.



To će, uveren je Đurić, u budućnosti doprineti boljoj realizaciji i borbi za interese Srba na KiM.



Novim gradonačelnicima je poručio da je danas vreme za slavlje, a već sutra vreme da se zasuku rukavi i da se ozbiljno radi na rešavanju nagomilanih i brojnih problema našeg naroda u opštinama sa srpskom većinom.

U tome će, naznačio je, imati snažnu podršku države, vlade, predsednika i građana, koji su rešeni da pomognu srpskom narodu da se izbori i ostane na KIM.



"Želim svima da ove uspehe političke, izborne pretočimo u uspehe koji će se oploditi u rezultatima, političkim, ekonomskim i svakim drugim", zaključio je Đurić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva