:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2017   12:05

0

155

Doček srpske Nove godine

U Hramu Svetog Save će večeras od 23.30 biti služen moleban, a zatim će pred Hramom biti vatromet, koji priređuju beogradske vlasti.

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Novom Sadu biće održan tradicionalan novogodišnji koncert.

Program će na novosadskom Trgu slobode u 21 sat početi video-prenosom nastupa Simfonijskog orkestra Novi Sad 2021, koji će zbog hladnoće koncert filmske muzike održati u Gradskoj kući.

Spoj klasičnih instrumenata i popularne muzike će dopuniti nastup vokalne solistkinje Srpskog narodnog pozorišta Jelene Končar i solistkinje Milene Srdić, i glumca Sergeja Trifunovića, a nastupiće i trubači.

Na gradskom trgu u Čačku će nastupiti "Riblja čorba" Bore Đorđevića, u Kruševcu Marinko Rokvić i "Akapulko bend", a u Prokuplju muzička grupa "Alter ego bend" – uz čaj i kuvanu rakiju.

Doček će biti organizovan i na zrenjaninskom Trgu slobode. Na velikoj bini postavljenoj ispred Gradske kuće, nastupiće najmanje četiri tamburaških sastava, a u ponoć i trubački orkestar Miroslava Stankovića.

Građani Severene Kosovske Mitrovice će Novu godinu dočekati uz trubače, koncert na trgu i vatromet. Na platou ispred Tehničke škole će nastupiti i Đorđe David i "Ministarke".

Organizovan je doček i u centru Podgorice i u mnogim gradovima Republike Srpske, čija je Vlada 14. januar proglasila neradnim danom.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva