:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 25, 2018   12:05

0

191

Dodik sa Putinom: Rusija snažno podržava RS poštujući Dejton


Navodi se da je Dodik uputio Putinu poziv da poseti Banjaluku, a da je njihov sastanak protekao u atmosferi prijateljstva i razmeni mišljenja o političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj, BiH i regionu.


"Sama činjenica da je do sastanka došlo, u ovakvom danu punom obaveza za Putina, velika je stvar i pokazuje njegov odnos prema Republici Srpskoj", izjavio je Dodik za RTRS.


 


Navodi se da je Dodik pre sastanka održanog na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu ocenio da Srpska ima "prijatelja u velikoj Ruskoj Federaciji i u imenu njenog predsednika Putina, s kojim se u kontinuitetu godišnje sastaje barem dva puta".


 


Dodik je istakao da njegovo prisustvo na Forumu u Sankt Peterburgu, čiji je pokrovitelj Putin, ima veliki značaj za Srpsku, jer se tamo masovno okupljaju biznismeni, državnici, političari, bankari i zvanice iz celog sveta.


 


Dodik se ranije danas sastao sa gubernatorom Sankt Peterburga Georgijem Poltavčenkom, kojeg je pozvao da dođe u Banjaluku na političko-privredni skup koji bi trebalo sa bude održan u septembru.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva