:

:

TV Most

clock

Novembar 19, 2017   12:05

0

233

Dodik: Vlast i opozicija imaju zajednički pristup Dejtonu


Milorad Dodik je novinarima nakon sednice Predsedništva SNSD-a u Banjaluci rekao da bi Dejtonski mirovni sporazum mogao da bude deo razgovora sa opozicijom.




"Bilo bi odlično kada bismo mogli da imamo sa opozicijom taj zajednički pristup. Dejtonski sporazum je urušila i srušila međunarodna zajednica. Ona je imala nameru da još pre 10 godina devastira Dejtonski sporazum do mere stvaranja unitarne zemlje", rekao je Dodik, prenosi RTRS.



Dodik je istakao da su se predstavnici međunarodne zajednice neplanirano zadržali u BiH, jer im je stvaranje unitarne zemlje onemogućeno aktivnostima koje je sprovodila Srpska.



"Naše aktivnosti su prvo bile da se zaustavi taj bezočni prenos i otimanje naših nadležnosti, a nakon toga krenuti i u proces dovođenja BiH u ustavne okvire", rekao je Dodik.



Kaže da BiH ima svoj ustav i potpuno drugačiju praksu, ali dodaje da su politike koje se moraju voditi u BiH - da se odbaci strani intervencionizam.



"Ako to može da funkcioniše, može da funkcioniše i BiH. Ako je BiH stvar međunarodnog intervencionizma, onda mislim da će se 'valjati u blatu' još nekoliko godina", zaključio je Dodik.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva