:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jun 16, 2018   15:34

0

224

Francuski filmski karavan od 19. do 21. juna


Film francuskog scenariste i reditelja Gzavijea Bovoa premijerno će biti prikazan 19. juna u 18 časova. Premijeru ostvarenja Čuvarke uveličaće ambasador Francuske Frederik Mondoloni i njegovi gosti.



Čuvarke će se na redovnom bioskopskom repertoaru Kombank dvorane naći od 21. juna.



U pitanju je intimna drama koja istražuje živote žena koje su ostale same da čuvaju porodične farme, tokom Velikog rata. Malo svedočenja postoji o ulozi i sudbini žena koje su živele u toj epohi. Ovaj izuzetan film je priča o njima.



Glavne uloge u filmu tumače Natali Bej, Laura Smet i Iris Bri.

 

Godina 1915: muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, zato što njena ćerka odbija da posluša.



Međusobno poštovanje i divljenje se razvija između Ortens i Fransin. Ali kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu, i da plati cenu.



U okviru Francuskog karavana u Kombank dvorani, biće prikazani i filmovi Kapetan Konan, Istočni front, zaboravljeni front 1915 - 1919, kao i film Život i nešto drugo, u čijem je središtu takođe ratna tematika.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva