:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Septembar 26, 2018   14:52

0

334

Gračanica: Usvojen budžet za 2019. godinu


Najvažnija tačka odnosila se na usvajanje budžeta za period 2019-2021. godine, a odbornici su većinom glasova usvojili budžet za narednu godinu, koji je obrazložio direktor finansija opštine Gračanica Slaviša Ničić.



„Budžet za narednu godinu iznosi 7.439.178 evra. Trošiće se u tri kategorije, za plate i dnevnice 38,75%, za operativne troškove 18,50% i za kapitalne investicije planirano je 3.180.546 evra ili 42,75%“, kazao je Ničić.



Ničić je istakao da su sa budžetom upoznati i građani opštine Gračanica. Prema njegovim rečima organizovane su javne debate, na kojima su građani imali mogućnost da daju sugestije i predloge, odnosno ukažu na prioritetne probleme koje bi trebalo rešiti raspoloživim sredstvima naredne godine.



Pojedini odbornici imali su primedbe sa predlozima u vezi kapitalnih projekata i investicijama i na kraju rasprave za predloženi budžet glasalo je 15,dok je troje odbornika bilo uzdržano.



Odbornici su razmatrali i izveštaj Revizije o godišnjim finansijskim izveštajima opštine Gračanica na predlog predsednika opštine Gračanica Srđana Popovića, na čiji predlog je potom usvojena i odluka o osnivanju Odbora za osobe sa posebnim potrebama, koji će kako je odlučeno činiti tri člana.



Usvojen je predlog za transfer i realokaciju sredstava za ekonomsku kategoriju kapitalne investicije i izmeni odluke o pokretanju postupka eksproprijacije zemljišta za izgradnju prve faze puta kroz Gračanicu.



Odbornici su jednoglasno usvojili Pravilnik o parcelaciji, propisima i postupku za izgradnju objekata i izdavanje građevinskih uslova za građevine u nadležnosti Opštine, kao i predlog odluke o zabrani izgradnje hotela i motelai ostalih objekata namenjenih za smeštaj i dnevni odmor na delu puta između OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu i kružnog toga u ÄŒaglavici.



Pod tačkom razno odbornici su usvojili predlog da se u cilju poboljšanja bezbednosne situacije na deonici puta između OŠ „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu i kružnog toga u ÄŒaglavici što pre uvede video nadzor, obnovi javna rasveta i izvrši inspekcijski nadzor delatnosti tamošnjih motela.Odbornik iz Kišnice Imri Ajeti je od kolega odbornika zatražio podršku za otvaranje novih radnih mesta u novoj školi u Kišnici, u kojoj bi, kao tehničko osoblje, bili angažovani albanci iz tog mesta. On se još jednom zahvalio opštini Gračanica što je obezbedila zemljište za izgradnju škole.



Sednicom je rukovodio predsednik tog tela Ljubiša Karadžić.


Izvor: TV Most, Opština Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva