:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2018   12:05

0

203

Haradinaj:Ništa Euleks i Unmik,samo mi dajemo odobrenje


"Primili smo zahtev za razmenu informacija, što je pozitivno za nas. Ali Kosovo nije tražilo (od Srbije) učešće u istrazi", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.



On je ponovio da je Priština nadležna da odobri učešće Beograda u istrazi o ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, te da ni Euleks ni Unmik nemaju pravo da daju takvo odobrenje.



"Samo su kosovske institucije ovlašćene da daju dozvolu", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare, preneo je portal Gazetaexpreš.



Savetnik za medije kosovskog premijera Halil Matoši je prethodno izjavio da su relevanti lokalni i međunarodni mehanizmi ovlašćeni da obezbede sigurno okruženje na Kosovu.



“Da budemo precizniji, premijer Kosova Ramush Haradinaj pozvao je Federalni istražni biro (FBI) da bude uključen u istragu, ako bude potrebno", rekao je Matoši.



Kosovska ministarstva pravde i unutrašnjih poslova potvrdili su danas prijem zahteva nadležnih srpskih organa za pravnu saradnju u istražnom postupku o slučaju ubistva Ivanovića.



U zajedničkom saoštenju dva resora se navodi da su oni otvoreni za takvu saradnju i pozdravili spremnost srpskih istražnih organa da pomognu.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva